duminică, 2 octombrie 2016

Prima întâlnire de proiect - la școala coordonatoare Stredna odborna skola obchodu a sluzieb - Kereskedelmi es Szolgaltatoipari Szakkozepiskola

În perioada 27-29 septembrie 2016 a avut loc prima întâlnire de proiect la școala coordonatoare Stredna odborna skola obchodu a sluzieb - Kereskedelmi es Szolgaltatoipari Szakkozepiskola din localitatea Komarno, Slovacia. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat Violeta Iacentiuc, profesor coordonator și Cristina Lupan, profesor discipline tehnice – turism și alimentație. 


Directoarea școlii, profesoara coordonatoare și profesorii membri ai echipei de proiect ne-au întâmpinat cu mare căldură și cu multă ospitalitate. 


La această primă întâlnire s-au discutat toate aspectele importante pentru implementarea proiectului, începând cu criteriile de selecție ale elevilor participanți la activitățile de învățare și terminând cu prezentarea modului în care vor fi elaborate produsele finale ale proiectului. 


Au fost stabilite datele exacte ale mobilităților, precum și ale activităților virtuale de învățare. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară va fi gazda primei activități de învățare cu elevii - slovaci, români și italieni - în săptămâna 24-28 octombrie 2016. S-a stabilit modul în care se vor derula workshopurile aferente acestei prime întălniri din Suceava, Romania, obiectivele care trebuie atinse și modul de evaluare al întregii activități de învățare.


Tot în timpul acestei prime reuniuni de proiect s-au elaborat chestionarele necesare bunei derulări a proiectului, s-au discutat modalitățile de monitorizare a progresului elevilor, s-a prezentat structura viitorului website și s-au stabilit de comun acord metodele de diseminare și graficul acestora.


Întânirea de lucru de la școala slovacă a fost un start foarte bun pentru acest parteneriat strategic între cele trei școli europene. În timpul liber profesorii participanți au putut vizita câteva obiective din orașul Komarno, cel mai interesant fiind Piața Europa, în care fiecare clădire este construită în stilul caracteristic al unei țări europene membre U.E. – o idee a municipalității care arată deschiderea acestei localități de pe malul Dunării către Europa! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu